L'associació Projecte dels NOMS juntament amb Checkpoint, centre de detecció de VIH organitza el Memorial Internacional de la Sida a Barcelona. Com sempre, el Memorial se celebrarà en record dels més de 30 milions de persones mortes a causa de la sida en tot el món, i de manera especial dels desapareguts a Catalunya, més de 10.000. El Memorial inclou una lectura de noms, així com testimoniatges d'amics i familiars dels difunts.

 
 
 


El Tapís Memorial de la Sida va originar-se el 1987 als EUA amb l'objectiu de fer visible la immensa pèrdua humana que s'amaga darrere les estadístiques. Més de 70.000 tapissos individuals, creats a 40 països per familiars i amistats de persones mortes a conseqüència de la sida, conviden a reflexionar sobre l'impacte de l'epidèmia, l'estigma i la discriminació que encara avui pateixen moltes de les persones que viuen amb VIH.

El Tapís va arribar al nostre país el 1993 promogut per la ONG Projecte dels NOMS. Per commemorar aquests vint anys, el Tapís Memorial de la Sida s'exposa a més d'una vintena de museus i altres espais emblemàtics de Catalunya.

 

El Tapiz Memorial del Sida se originó en 1987 en los EEUU con el objetivo de hacer visible la inmensa pérdida humana que se esconde detrás de las estadísticas. Más de 70.000 tapices individuales, creados en 40 países por familiares y amistades de personas fallecidas a consecuencia del sida, invitan a reflexionar sobre el impacto de la epidemia, el estigma y la discriminación que todavía hoy sufren muchas de las personas que viven con VIH.

El Tapiz llegó a nuestro país en 1993 promovido por la ONG Projecte dels NOMS. Para conmemorar estos veinte años, el Tapiz Memorial del Sida se expone en más de una veintena de museos y otros espacios emblemáticos de Catalunya.

 

The AIDS Memorial Quilt started in 1987 in the USA with the aim of making visible the enormous human loss that is hidden behind the statistics. Over 70,000 individual panels, created in 40 countries by the relatives and friends of people who have died of AIDS, invite us to reflect upon the impact of the epidemic, the stigma and discrimination that many people who live with HIV today still have to face.

The Quilt came to our country in 1993 thanks to the initiative of the NGO Projecte dels NOMS. In order to commemorate these twenty years, the AIDS Memorial Quilt is being exhibited in more than twenty museums and other emblematic places around Catalonia.

 

 
Llocs on s'exposa el Tapís / Lugares donde se expone el Tapiz / Venues where the Quilt is exhibited
 
Generalitat de Catalunya Ajuntament de Barcelona Diputació de Barcelona Transports Metropolitans de Barcelona TMB Gilead Janssen